Op 6 mei was het eindelijk zover! Grenslandschieten in Millingen aan de Rijn, bij OEV De Dreuge.

Aan deze 15e editie deden de schutterijen mee uit de gemeenten Berg en Dal en Kranenburg.

De start was de ontvangst in het schuttersgebouw, waarna  de erewijn werd gedronken en daarna begonnen de schietwedstrijden op het buitenterrein. Er bastte een spannende strijd los. Na afloop van de schietwedstrijden volgde het defilé langs de koningsparen.

Na het defilé werd het tijd om de winnaars te huldigen werden de prijzen uitgereikt. De volgende editie van het Grenslandschieten is over twee jaar in het Duitse Schottheide.


Uitslagen van de schietwedstrijden:

Koningschieten:  Kop: Willy Janssen (Vriendenkring Leuth); rechter vleugel, Willem Booltink (BUB Beek); linker vleugel Mario Frieling (EMM Kekerdom).

Koningschot Wilfried van Eck. (Vriendenkring Leuth)

Koninginnenschieten: Kop: Peter Bex (OEV1 Millingen); rechter vleugel Sharona Lohnstein (OEV Millingen; Linker vleugel na loting  Helma Janssen (Vriendenkring Leuth.) Koninginneschot: Chantal Frieling-Orval. (EMM Kekerdom)

Prinsenschieten: kop Amana Janssen; rechter vleugel ( Skt. Johannes Wyler-Lagewald) Nina van Dijk (BUB Beek) ; linker vleugel, Indy van Haaren (EMM Kekerdom.) Prinsenschot: Lorenzo Janssen (Vriendenkring Leuth)


Voor een impressie zie Foto's en Video's of kijk op Youtube en Facebook

 

In Memoriam:


Bernardus Stephanus Antonius Hubers

Pannerden, 9 november 1933 - Nijmegen, 27 februari 2023


Helaas ontvingen wij het droevige nieuws dat Bernd, ruim 50 jaar lid van de O.E.V, is overleden op 89 jarige leeftijd. 

Wij gedenken hem met genegenheid en respect. 


Wij wensen Dina, kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe met dit verlies.

 


Carnaval is weer achter de rug! Samen met Prins Dimitry d'n Dolle Dreuge en Jeugdprins Jim de Atleet hebben we genoten twee beregezellige dagen in de Dreuge!


De zaterdagmiddag en avond waren druk bezocht en bere gezellig. DJ Mike bracht de stemming er direct in. Het feest barstte los. Na de optocht gingen we vrolijk verder met feesten. DJ Mike hield de stemming er goed in. Er werd flink gehost en gedanst.

Later op de middag hadden we nog een optreden van Cooldown Cafe. Dit knotsgekke trio heeft genoten van hun optreden, Ze vonden het enorm gezellig met al die feestvierders en de toffe sfeer. Ze vroegen zich al af tot hoe laat het feestje door zou gaan. Nou dat heeft nog even geduurt!

Kijk hier voor de foto's. en hier voor wat filmpjes


Maandag 20/2 was, zoals gebruikelijk, voor de kids: gezinscarnaval met DJ Henry. Gezelligheig en gemoedelijkheid. Uiteraard was de "ballonnenman", onze eigen Hans Huinink er ook. Hij heeft weer veel verschillende ballondieren in mekaar geknutseld. Er was natuurlijk ook een kleinigheidje voor de kinderen: een glow in the dark bril.
Kijk hier voor foto's.

Viertaltoernooi 


Een hele warme zaterdag maar de teams waren klaar voor de strijd!
Winaar van 2019, de familie Kroes, was aanwezig om de titel te verdedigen, helaas is het dit jaar niet gelukt.. 

Op de diverse disciplines is er zeer goed geschoten door iedereen en ook bij de zaagwedstrijd zat het tempo er ondanks de hoge temperaturen goed in! 
De persoonlijke prijzen waren voor
Karin Benschop op discipline beste pistoolschutter
Cora Lelie op discipline beste geweerschutter
Bjorn van Boven op discipline beste kruisboogschutter


De winnaar van het toernooi is geworden Beter als de Kroesjes
Nummer twee werd de groep Daar komen de schutters 1 uit Ooij
Nummer drie werd de groep Team 7


Bedankt voor deelname allemaal! 
Mocht je zin hebben om de winnaar van dit jaar te verslaan, meld je volgend jaar dan aan!

Koninklijke onderscheiding Jan van Ophuizen 


Jan van Ophuizen is vandaag gedecoreerd in de jaarlijks lintjesregen van Oranje. Burgemeester Mark Slinkman bracht de koninklijke onderscheiding naar Millingen.
Bij de uitreiking stond hij uitvoerig stil bij de grote verdiensten van Jan voor ons Schuttersgenootschap O.E.V.  


Hij memoreerde, hoe Jan al sinds 1985 actief is voor de Dreuge en niet alleen als schutter, officier en koning, waarbij hij trouw deelneemt zowel aan de schuttersevenementen als aan alle andere activiteiten in Millingen, waarbij O.E.V. is betrokken.


Uitzonderlijk is de verdienste van Jan voor het up-to-date houden van de Dreuge Tent. Als voorzitter van de bouwcommissie is hij al tientallen jaren verantwoordelijk voor de aanpak en de uitvoering van het onderhoud en de uitbouw van ons mooie onderkomen aan de Heerbaan. Daarbij schuwt hij het niet, om zelf steeds het voortouw te nemen in de werkzaamheden.


O.E.V. is Jan van Ophuizen veel dank verschuldigd en het is dan ook met gepaste trots,
dat wij getuige zijn van deze koninklijke onderscheiding.

Jan is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.


IN MEMORIAM

THEO VAN DER VELDEN 1941 - 2020

 

Geschokt hebben wij kennis genomen van het bericht, dat onze oud-voorzitter Theo op 23 oktober 2020,  in de ochtenduren plotseling is overleden. Juist deze week nog was hij aanwezig bij de SSC – oefenavond en juist deze week nog heeft hij het bestuur advies gegeven.


Theo was een Dreuge Schutter in hart en nieren. Van jongs af aan heeft hij zich als actief schutter ingezet voor onze vereniging. Hij was onze voorzitter van 1997-2002 en van 2009-2014. Hij werd voorzitter van O.E.V.  in een tijd, dat het noodzakelijk bleek om ook in het verenigingsleven het financiële beheer ervan bedrijfsmatig aan te pakken, om een zekere toekomst veilig te stellen. Die opgave was bij hem als ondernemer in goede handen. Ook nadat hij zijn functie als voorzitter had neergelegd, heeft hij onze schutterij en het bestuur gevraagd en ongevraagd actief en met advies ondersteund.


Theo stond in Millingen en in de gemeente Berg en Dal eveneens bekend als politicus voor GJS. Voor al zijn maatschappelijke betrokkenheid ontving hij enkele maanden geleden uit handen van burgemeester Mark Slinkman een koninklijke onderscheiding.


Nu nemen wij afscheid van Theo van der Velden. Wij gedenken hem met genegenheid en respect voor zijn levenslange, onophoudelijke en belangrijke inzet voor onze Dreuge Schutterij.


Ons hart en onze gedachten zijn bij zijn vrouw Jozé, zijn kinderen en kleinkinderen en al zijn dierbaren. Uit naam van alle Dreuge Schutters condoleren wij hen zeer en wij wensen hen veel sterkte bij dit grote verlies.


Rust in vrede, Theo.


Bestuur O.E.V.

Michael Makaay,             Robert Houkes,

    Voorzitter                          Secretaris